Professional “Offshore Sailing/Zeezeilen” Education launched

Goes

PERSBERICHT

 CIOS Goes Breda en Hans Bouscholte ontwikkelen het nieuwe opleidingsaanbod ‘zeezeilen’

 CIOS Goes Breda en Hans Bouscholte, professioneel topzeiler en zeilondernemer in Breskens, starten samen met de ontwikkeling van het keuzedeel ‘zeezeilen’, als onderdeel van de reguliere opleiding ’trainer-coach’ van het CIOS. Deze actie is één van de resultanten van het adviesrapport ‘Breskens, internationale hotspot voor zeezeilen en zeezeilers’, wat in opdracht van de Provincie Zeeland tot stand kwam. Een primeur in Nederland!
12795353_861446263978675_2058324223156724081_n

 

 

 
Onlangs werd – in nauw overleg met verschillende lokale zeil gerelateerde bedrijven en organisaties – een advies gepresenteerd over de kansen voor Breskens om zich te ontwikkelen tot internationale hotspot voor zeezeilen en zeezeilers. Dit advies kwam tot stand in opdracht van de Provincie Zeeland als één van de deelambities om Breskens de komende jaren te ontwikkelen tot recreatieve hotspot.

Gedeputeerde Recreatie & Toerisme Carla Schönknecht: “Met het geschetste scenario krijgt de ambitie van Breskens op het vlak van zeezeilen een concreet gezicht. Een mooi plan dat aansluit bij de ontwikkeling van Breskens tot recreatieve hotspot. De watersportsector ziet hier potentie in. Dit blijkt wel uit de nieuwe ondernemers die aan de slag willen en het enthousiasme om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Goed voor toerisme en recreatie in Zeeland. Ik juich dit dan ook van harte toe!”

Een essentieel onderdeel is het opleidingsaanbod. Breskens moet een internationaal gecertificeerd opleidings- en trainingsaanbod (RYA) aanbieden zodat er een onderscheidend spectrum aan cursussen, opleidingen en trainingen ontstaat, van recreatief tot topsportniveau (i.s.m. Hans Bouscholte), met internationaal carrièreperspectief. Dergelijk opleidings- en trainingsaanbod bieden veel mogelijkheden om met regionale onderwijsinstanties als het CIOS Goes Breda (sport), Maritiem en logistiek College De Ruyter (MBO Zeevaartonderwijs) en de HZ University of Applied Sciences (Maritiem Officier, Sport- en Bewegingseducatie) samen te werken, evenals met zeil gerelateerde bedrijven.

Het CIOS zag daarin, samen met Hans Bouscholte, meteen een mooie kans. Zij starten gezamenlijk met de ontwikkeling van een keuzedeel Zeezeilen, als onderdeel van hun reguliere opleidingsprogramma ’trainer-coach’, dat hiermee landelijk als mbo-module beschikbaar kan komen.

 

Hans Bouscholte is professioneel topzeiler, voormalig schipper in de Volvo Ocean Race en technisch directeur geweest van het Watersportverbond. Bouscholte’s missie is om zijn zeilkennis en ervaring te delen, via zijn Oceanraces Academy www.hollandoceanracing.com. Jonge talenten worden er opgeleid tot ‘big boat sailors’ zodat zij professioneel zeiler kunnen worden of een nautische carrière kunnen starten. Daarnaast organiseert hij voor bedrijven en particulieren teambuilding, zeilevenementen en masterclass trainingen alsmede Volvo Ocean Race etappes door Europa op de Volvo Ocean Racer BouDragon.

Het CIOS Goes Breda is (naast CIOS Arnhem, Haarlem, Heerenveen, en Sittard) één van de vijf toonaangevende instituten voor opleidingen in de sport. Met vestigingen in Breda en Goes werkt CIOS

Goes Breda al meer dan 25 jaar aan leiderschap in de sportbranche. In 2015 ÉN 2016 is CIOS Goes Breda door de MBO keuzegids gekozen als beste sportopleiding in Nederland. (www.ciosgoesbreda.nl)

 

_____________________________ ///////////////

Noot voor de redactie niet bestemd voor publicatie

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij:

 

Ferenc Weisz (CIOS Goes Breda) +316-52338839

Hans Bouscholte (Ocean Race Academy): +316-55830351

 

Comments are closed.