Hans Bouscholte in prime time SBS-6 TV programma

Vlnr, Marco Kroon, Caroline van Eeden, Imanuelle Grives, Victor Reinier en Rintje Ritsma

Holland Ocean Racing in nieuw TV programma

Vanaf maandag 9 november is het nieuwe reality zeilprogramma Alle Hens Aan Dek te zien op SBS6 met Marco Kroon, Imanuelle Grives, Caroline van Eeden, Rintje Ritsma en Victor Reinier.

Hans Bouscholte is de schipper aan boord van de legendarische Swan 65 Kings’ Legend en Willem Jan Landman met Erik van Vuuren vormen de wachtleiders. Gedurende 3 weken leggen ze met de 5 BN’ers en een 4-talllige camera ploeg een zware route af van bijna 2500 NM. Ze vertrekken van Las Palmas en zeilen via Madeira langs de Azoren naar de mythische Fastnet Rock, over de Ierse Zee om vervolgens door het Engelse Kanaal in Scheveningen af te meren. 

De ervaringen aan boord lopen uiteen van metershoge golven, storm, zeeziekte, windstilte, koude en uitputting. De bekende Nederlanders zijn onervaren zeilers en moeten als team samenwerken om de gevaren van de zee te trotseren en het Noordelijke deel van de Oceaan heelhuids over te steken. Het is een strijd tegen de elementen en vooral: tegen zichzelf. 

Erik van Vuuren, Willem Jan Landman en Hans Bouscholte

Hans (hoofdcoach/schipper) en Willem Jan (operationeel manager) leiden samen vanuit hun passie voor de zeilsport de stichting Holland Ocean Racing. Dé big boat opleiding voor jonge zeiltalenten, die als doel hebben oceaan races te winnen. Hun opleidingsschip, de 60ft Volvo Ocean Racer BOUdragon én twee open SB 20’s zijn de raceboten waar de talenten wekelijks op trainen. De beproevingen waar de BN’ers voor stonden zijn vergelijkbaar met de aspecten die terugkomen in de opleiding. Mijlen en uren maken is het credo om zichzelf en het oceaanracen te leren. In 2021 zullen  na vele trainings-, klus- en theoriedagen de door Hans geselecteerde talenten uit de huidige pool van 25 talenten, deel gaan nemen aan verschillende (Inter)nationale wedstrijden. Waaronder de North Sea Race, de beruchte Fastnet Race én het WK SB20 in Cascais/Portugal.

Naast het opleidingsprogramma van Holland Ocean Racing hebben Hans en Willem Jan het doel om de talenten ook te betrekken bij speciale zeil projecten. Het TV programma is hiervan een eerste uitwerking. Voordat de opnames starten voor het Alle Hens Aan Dek programma zijn meerdere talenten betrokken bij de voorbereiding en hebben samen met Hans en Willem Jan de Kings’ Legend van Barcelona naar Las Palmas gezeild. Ze werken mee aan de voorbereiding van de tocht, prepareren het schip, maken routeringen en meteo analyses, vullen de rol in van bemanningslid aan boord en delen hun ervaringen  met de overige talenten in team sessies. http://www.hollandoceanracing.com

Comments are closed.